Keitä olemme?

           Reetta


Tulitaide on kiehtonut Reettaa aina siitä lähtien, kun hän 15-vuotissyntymäpäivänään näki ensimmäistä kertaa elävän tulishown Faces-festivaalin ohjelmistossa. Ensikosketuksen poihin hän sai vuonna 2012 itse tekemiensä sukkapoin kanssa, mutta harrastus sai varsinaisesti tuulta alleen, kun hän sai kosketuksen tuleen Julianin kanssa vuonna 2016, kun liekki parin välillä leimahti.

Reetta on valmistunut kulttuurituottajaksi Humakista vuonna 2011, ja hänellä on kokemusta tapahtumatuotannon eri tehtävistä Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaalin parissa vuosilta 2008-2018. 

Reetalla on myöskin takanaan kansanopistovuodet sekä näyttelijäntyöstä Joensuussa, että kansanmusiikista Ruotsin Malungissa. Viimeisimpänä aluevaltauksenaan hän on innostunut ilma-akrobatiasta. 

Julian

Julian on tottunut tulen käsittelijä yli 10 vuoden kokemuksella. Ensimmäinen epävirallinen esiintyminen tapahtui vuonna 2011 yksityistapahtumassa korvauksetta. Harrastuksena alkanut poin pyörittäminen on vuosien myötä muuttunut yhä ammattimaisemmaksi ja Reetan tultua mukaan kuvioihin vuonna 2016, löytyi duo:lle nimikin: LiekinKieli

Tulikepit ja tulenpuhallus ovat uusia lisäyksiä Julianin taitoihin ja niiden myötä myös esitykset ovat kasvaneet ja monipuolistuneet. Jo lapsuudessa alkanut musiikkiharrastus on mahdollistanut myös esityksissä soivien kappaleiden säveltämisen itse. 

Pitkäaikainen parkourin ja muiden kehonhallintaa vaativien lajien harrastaminen lisää esityksiin myös  kehollisia elementtejä tulen pyörittämisen lisäksi. 

Suvussa kulkeva taiteellisuus on myös tarttunut Julianiin ja hän onkin vastuussa videoiden editoimisesta ja kotisivujen visuaalisesta ilmeestä. Kuvataide on siis myös vahvasti mukana LiekinKielen toiminnassa.